Vintage meubels? Upcycle!

Waarom zijn wij ons bedrijf C.S. Interior Studios begonnen? Een vraag die wij regelmatig krijgen. Het antwoord daarop is simpel: er wordt nog steeds veel te veel vervuild in de meubelindustrie. Dit gebeurt allemaal voor doorsnee, dertien in een dozijn, meubels. Dit gaat ten koste van mens, dier en milieu. Daarom gaan wij hier verandering in brengen!

upcycle

Fast-everything

Wij staan voor hergebruik, upcycling, in plaats van een wereld waarin iedereen maar blijft consumeren. Dit wordt ook wel fast-furniture genoemd. Je schaft een nieuw meubel aan en nadat je er 1 keer op hebt gezeten ben je er alweer op uitgekeken. Dit concept zal je niet vreemd zijn. De term fast-fashion bestaat al veel langer. Zowel in de mode- als interieurbranche schaffen mensen spullen aan zonder hier waarde aan te hechten. Omdat het van slechte kwaliteit is of er alweer een nieuwe trend op is komen zetten.

Persoonlijk

Hergebruik en upcyclen is niet alleen goed voor onze aarde. We kunnen ook jouw wensen in de vintage meubels terug laten komen. Op deze manier krijgt een meubelstuk echt een verhaal. Dat is de kern van ons bedrijf. We gaan met jou in gesprek over je wensen. Je maakt kenbaar aan ons wat jouw smaak is. Hier komen wij ook achter door de juiste vragen te stellen. Zodanig dat we uiteindelijk jouw droom interieurstuk kunnen afleveren.

Elk item dat wij maken is uniek. Dit betekent dat je de voldoening hebt dat er maar 1 van bestaat. Het item is speciaal door ons gemaakt met jou in onze gedachten. Door ons op jou te richten zal je merken dat het alle tijden overleeft en je het voor altijd bij je wil houden.

Kwaliteit hout

Heeft dit je nog niet overtuigd? Dan vertellen we je graag over de betere kwaliteit van vintage meubels. De meeste meubels worden tegenwoordig gemaakt van slechtere houtsoorten, zoals MDF of spaanplaat. Vintage meubels zijn juist van eiken-, dennen-, mahonie- of walnoot hout gemaakt, wat van een zichtbaar hogere kwaliteit is. Helaas worden de bomen waarvan de vintage meubels gemaakt worden bedreigd, daarom is het moeilijk en prijzig om aan nieuwe meubels van hoge kwaliteit te komen. Om goede kwaliteit interieurstukken te verkrijgen is het dus ook van belang om vintage met nieuw te combineren. Dit is precies wat wij doen.

Wil jij nou graag nog meer te weten komen over wat wij doen, waarom we dit doen of heb je andere vragen? Stel ons dan een vraag via onze question-box of neem contact met ons op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.