(Organische) Spiegel aan de wand

organische spiegel

Een organische spiegel is een van de meest veelzijdige decorstukken waarmee je elke kamer in je huis een volledig andere look kunt geven. Het is zowel functioneel als decoratief. Het gebruik van organische spiegels in het interieurontwerp is een vak apart, hoe meer je weet over de voordelen ervan, hoe beter je in staat bent ze op de juiste plek te plaatsen.

 

De illusie van ruimte

Heb je een kleine, krappe ruimte in je huis die wel wat ruimer zou mogen lijken? Het geheim is dat organische spiegels helpen om de illusie van ruimte te creëren, zelfs als we het hebben over beperkte vierkante meters. Met de juiste plaatsing kan je zelfs de kleinste kamer veel groter laten lijken met bijvoorbeeld een hoge, verticale spiegel. Een organische spiegel kan behalve dat ook veel diepte toevoegen aan een kamer. Om dit extra effect te bereiken kan je hem het beste aan een muur tegenover een raam hangen. Zo creëer je de illusie van diepgang

 

Tip!

Ga eens voor een spiegel met organische vormen en je zult gelijk verandering zien in je huis!

Verlicht je huis

Naast het vergroten van de grootte en diepte van een kamer, zijn organische spiegels ook een heel geschikte manier om een saaie kamer op te fleuren. Ze hebben vooral dat extra effect in kamers met lage plafonds of met kleine ramen. Zoals kleinere, donkere ruimtes, bijvoorbeeld een inloopkast. Blijf er wel voor zorgen dat je de spiegel in de buurt van de grootste lichtbron plaatst voor het verhelderende effect van de ruimte.

Statement

Een spiegel is een van de beste manieren om een statement te maken in een kamer. Dus heb je maar een beperkt budget? Koop dan ter decoratie een spiegel die als middelpunt fungeert. Spiegels zijn cruciaal in interieurontwerp om een ruimte in evenwicht te brengen. Zoek een spiegel die bij jouw stijl en smaak past, juist een grote antieke spiegel of een kleinere minimalistische spiegel? Een goede plek om een statement te maken is in de slaapkamer, de eethoek, de entree of in de woonkamer.

Of je je huis nou een nieuw leven wil inblazen door een statement piece, kamers wil verlichten of de illusie van ruimte wil creëren, het is overal voor toepasbaar. En weet je na deze blog nog niet wat je met je huis aan moet? Neem dan contact op en dan regelen wij de rest!

Kijk eens op Pinterest voor inspiratie!

Heeft uw spiegel een opknapbeurt nodig? Neem dan contact op!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.