Handgemaakte geurkaarsen: Mind, body and soul

Handgemaakte geurkaarsen zijn een luxe om niet alleen jezelf maar ook anderen mee te verwennen. Heb je je wel eens afgevraagd of er echte voordelen zijn aan het aansteken ervan? Kunnen kaarsen echt invloed hebben op onze interne staat, je emoties?

handgemaakte geurkaarsen

Our favorites <3

Kalmerend

Geurkaarsen kunnen een essentiële rol spelen op verschillende functies van het menselijk lichaam. Vooral op werkvermogen, stress, stemming en de gehele geestelijke gezondheid.

Dit komt voort uit hoe de hersenen geuren verwerken. Wat een kalmerend effect kan hebben. De aroma van geurkaarsen wakkert onze hersenen aan. Het deel van de hersenen waar ons geheugen en emoties zich bevinden. Hier worden hormonen aangemaakt die invloed hebben op onze gelukstofjes. Dit komt door de samenhang tussen geuren, herinneringen en onze emoties.

handgemaakte geurkaarsen

Triggers

Er zijn geuren die als aantrekkelijk ervaren worden door de herinneringen die aan de geur verbonden zijn. Geurkaarsen kunnen positieve triggers veroorzaken die bepaalde hormonen opwekken. Deze zijn nuttig voor onze mentale en fysieke staat.

Handgemaakte geurkaarsen kunnen dienen als stressverminderaar. Zo kan je je spanningen reduceren met de geuren rozemarijn, geranium, citrus en kamille.

Geurkaarsen hebben dus niet alleen een aantrekkelijke, luxe uitstraling ze hebben ook een gunstig effect op onze emoties.

 

Ben je nog op zoek naar een handgemaakte geurkaars, met een verhaal? Kijk dan eens naar de ‘from trash to treasure’ geurkaarsen die C.S. Interior Studios aanbied. Deze zijn gemaakt van resten kaarsenwas die anders weggegooid zouden worden. Ook de houders zijn compleet duurzaam, want ieder stapje helpt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.