Een textuur schilderij maken? Dat kan!

Je hebt vast al vaak een textuur schilderij voorbij zien komen. Ze vullen de muren van vele bekende Instagrammers. Het is het ideale kunstwerk wanneer je op zoek bent naar iets kunstzinnigs, wat niet de aandacht van de rest van je interieur wegtrekt. Je wil namelijk niet dat het oog op een plek in de kamer blijft rusten. Het doel is dat het een geheel vormt met de rest van de ruimte. Echter hangt er vaak een flink prijskaartje aan dit soort kunst. Vooral wanneer het een origineel van een kunstenaar is.

In deze DIY blog nemen wij je mee in het ontwerp van jouw eigen textuur schilderij

textuur schilderij

Benodigdheden:

  • Gipsplaat modder of structuur pasta
  • Paletmes set
  • Spons
  • Haarclip
  • Glazuur verf/gekleurde verf
  • Verfdoek
  • Houten lijst

Stap 1

We beginnen met het vormen van het design. Ga op zoek naar textuur schilderijen die jou aanspreken. Je kan inspiratie voor patronen op doen op Pinterest. Of doe vooral je voordeel door het werk te bestuderen van kunstenaars die de hoofdprijs voor hun werk vragen. Misschien kan je zelfs ideeën combineren bij het maken van jouw eigen textuur schilderij.

Tip!

Maak een moodboard van alle textuur schilderijen die je aanspreken. Zo houd je het overzichtelijk!

Textuur schilderij

Stap 2

Dek het oppervlak waarop je gaat werken af met plastic of kranten. Zorg ervoor dat het een plat oppervlak is waar je op werkt. Dus geen schildersezel. Omdat je met vloeibare pasta aan de gang gaat kan de modder anders gaan verschuiven.

Stap 3

Breng een laag pasta aan op het doek. Smeer vervolgens een dunne laag gelijkwaardig uit over het doek. Tot dat deze helemaal bedekt is. Dit is je beginpunt.

textuur schilderij

Stap 4

Nu is het tijd om te experimenteren om jouw textuur schilderij te creëren. Je kan gebruik maken van alle voorwerpen die je hebt verzameld. Ben niet bang om fouten te maken, wanneer je een beweging die je hebt gemaakt niet mooi vindt. Er is genoeg tijd om deze glad te strijken en iets nieuws te proberen. Het duurt namelijk een tijdje voor de pasta opdroogt. Wanneer je tevreden bent over je gevormde design is het tijd om het te laten drogen. Dit duurt circa 24 uur.

Stap 5

24 uur later… goed opgedroogd? Nu is het tijd om de glazuur verf of de tint verf van jouw keuze aan te brengen. Ons advies is om als je voor kleur kiest voor een aardetint te gaan. Kies een kleur uit die goed bij jouw interieur past. Zo vormt het abstracte textuur schilderij echt een geheel met de rest van de ruimte. Als je graag iets extra’s toe wil voegen kan je ook nog een houten lijst aanbrengen.

Et voila! Jouw eigen handgemaakte kunstwerk.

textuur schilderij

Laat je het nou liever aan ons over? Neem dan contact op! Dan zorgen wij dat jouw interieur naar een ander niveau getild wordt.

Meer stap voor stap DIY blogs lezen? Kijk bij onze andere Do it yourself blogs en creëer thuis met ons mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.