Eco-friendly: oude meubels opknappen

We kunnen er niet meer omheen. De gevolgen van klimaatverandering zijn echt. De natuurrampen die deze veroorzaken komen steeds dichterbij. Wereldwijd zijn er bosbranden en overstromingen. Dat is onze verantwoordelijkheid. Iedereen zal zijn steentje bij moeten dragen om dit tegen te gaan. Te beginnen bij jou thuis. Want kan jij doen om klimaatverandering in te perken? In deze blog vertellen we je hier meer over, van lokaal kopen tot oude meubels opknappen.

oude meubels opknappen

Wanneer je naar de supermarkt gaat ben je je er misschien niet van bewust. We zijn geneigd veel geïmporteerde groenten en fruit in onze winkelwagen te laden. Staan we er ooit bij stil welke afstand deze af hebben gelegd? Voedsel van buiten het seizoen komt vaak van de andere kant van de wereld. Je helpt de klimaatverandering tegen te gaan door fruit en groente te kopen die zo lokaal mogelijk wordt geoogst. Vergeet als je deze lokale producten gaat kopen ook niet om een eigen boodschappentas mee te nemen. Soms ga je natuurlijk spontaan inkopen doen. Dan vergeet je nog wel eens een tas. Onze tip daarom is om altijd een tasje in je jaszak of tas te hebben.

Hetzelfde geldt voor je interieur. Wanneer je je meubelstukken lokaal inkoopt verminderd dit de CO2 voetafdruk op de aarde. En hoe leuk is het ook eigenlijk om op zoek te gaan naar meubels bij jou in de omgeving? In tegenstelling tot het afstruinen van het internet op internationale webshops. Waar er geen sprake zal zijn van ook maar een beetje persoonlijk contact of advies. Je zal merken dat je gevoel ook heel anders is bij lokale aankopen. Oude meubels opknappen wordt tegenwoordig op een professionele manier gedaan. Je zal niet alleen een meubelstuk van betere hout kwaliteit aanschaffen maar ook een unieke. Er is er maar een van zijn soort.

oude meubels opknappen
oude meubels opknappen

De trend van het verzamelen van pre-loved items is de laatste jaren steeds meer op komen zetten. Je doet er waarschijnlijk zelf ook met veel plezier aan mee. En anders is het tijd om nu in te stappen! Het is niet alleen milieubewust. Het gaat om het omarmen van design uit het heden en verleden. Antieke meubels zijn niet alleen uniek. Ze brengen een stukje geschiedenis met zich mee. Het is een interieurstuk met een verhaal. Wij begrijpen dat je graag items in huis wil hebben volgens de laatste trends. Oude meubels opknappen is je go-to. Je hebt op deze manier alles in een. De combinatie van antiek en een nieuw jasje sluiten naadloos op elkaar aan.

Wij vertellen je meer over oude meubels opknappen in onze DIY-blogs!

Is oude meubels opknappen nou niks voor jou zelf. Maar wil je wel graag je steentje bijdragen aan het inperken van klimaatverandering? Neem dan contact met ons op. Wij creëren een eco-friendly product naar jouw smaak!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.