Sieradenkastje Milli Vanilli

We gaan weer kunst maken! Het is C.S. Interior Studios upcycle tijd. Zin in? Voordat we gaan beginnen geven we je eerst een kijkje in hoe je het beste te werk kan gaan. Zo is het belangrijk dat je elk meubelstuk wat je in je bezit hebt individueel bekijkt. Kijk op welke manier je de schoonheid van het item het beste naar buiten kan brengen. Dit sieradenkastje heeft een schitterende houtbewerking die heel secuur is aangebracht. Deze is dusdanig mooi dat het zonde zou zijn om hier overheen te schilderen. Dan zou je er ongewild voor kunnen zorgen dat er details verloren gaan. Zo heeft elk meubelstuk een eigenschap waar je rekening mee moet houden.

Sieradenkastje

Shopping list

  • Houtvuller
  • Ammoniak
  • Schuurpapier
  • Grote kwast
  • Kleine kwast/penseel
  • Grondverf
  • Dekverf
  • (Kastpootjes)

Stap 1

We hebben er voor gekozen om de laadjes aan de buitenzijde niet te schilderen. Zodat de houtbewerking intact blijft. De binnenkant van de laadjes krijgen wel een likje verf. Dit doen we om hem mooi af te maken. Als eerst halen we de laadjes uit het kastje. We kijken of er oneffenheden in het hout zitten. Deze vullen we op met houtvuller. Vervolgens laten we dit goed drogen.

Sieradenkastje
Sieradenkastje

Stap 2

Om een vetvrij oppervlak te krijgen is het van belang dat je het hout eerst ontvet met ammoniak. Wanneer je deze stap overslaat zorg je er anders voor dat je verspreid tijdens het schuren. Dit resulteert er in dat de verf niet goed zal kunnen hechten aan het hout. Wanneer je alles goed hebt ontvet kan het schuren beginnen. Licht schuren is genoeg! Stof het kastje hierna helemaal af.

Stap 3

De derde stap is het aanbrengen van de grondverf. Dit dient als hechting tussen de lakverf en het hout. Wij brengen een laagje aan op de buitenzijde van het kastje en aan de binnenkant van de lades. Laat de grondverf goed drogen.

Sieradenkastje
Sieradenkast

Stap 4

Nu kan de echte magie beginnen! We gaan de dekverf aanbrengen. De naam Milli Vanilli van het sieradenkastje verklapt het al. Onze Milli wordt de kleur vanille! Voor de binnenzijde van de lades hebben we gekozen om contrast aan te brengen. Dit doen we met zwart. Door de binnenzijde van lades een donkere kleur te geven krijgen ze een luxere feel en uitstraling. Verf tijdens het lakken met de houtnerf mee. Dit zorgt voor een mooie dekking en afwerking.

Stap 5

Je kan het kastje op zijn vlakke onderkant neerzetten. Maar het sieradenkastje heeft ook beugeltjes aan de achterkant. Hiermee kan je het kastje ophangen. Als je hiervoor kiest is het gelijk een prachtige wanddecoratie. Wil je nou iets extra’s toevoegen? Dan kan je kastpootjes aanbrengen. Als je dit doet let dan wel goed op de afmetingen. Je wil niet dat de proporties van het sieradenkastje en de pootjes uit balans zijn. Bij dit sieradenkastje zouden wij dan ook kleine pootjes aan brengen. Zodat ze niet alle aandacht van het kastje wegtrekken.

Onze Milli Vanilli is nu helemaal af <3.

Sieradenkastje

Ben je benieuwd naar meer stap voor stap DIY blogs? Neem dan een kijkje bij onze andere Do it yourself blogs. Heb je onze stappen gevolgd? Wij zien graag het resultaat! Stuur hem naar ons in via instagram: C.S. Interior Studios (@csinteriorstudios) • Instagram-foto’s en -video’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.