Beschilderde oesters: from trash to treasure

Toen we begonnen met het upcyclen van oesters kwamen wij er al snel achter dat oesterschelpen vaak niet gerecycled worden. Maar gewoon worden weggegooid als ‘trash’ zijnde. Toen voelden wij ons meteen geroepen om dit tegen gaan.

Beschilderde oesters

Beschermers van de zee

Oesters zijn meer dan enkel een delicatesse om te eten. Ze beschermen de zeeën en dragen op allerlei manieren bij aan de gezondheid van ons ecosysteem. Zo filteren oesters per uur ongeveer 2,5 liter water. Waardoor ze dus terwijl ze zichzelf voeden de kwaliteit van het water verbeteren. Wist je dat oesters een habitat vormen? Ze groeien in groepen, deze vormen riffen. Voor krabben, garnalen, vissen en nog meer zeedieren vormen ze een habitat. Deze riffen dienen als een bevordering voor het welzijn van ons ecosysteem. Ook dienen deze oesterriffen als biologische golfbrekers. Ze beschermen de kusten tegen erosie.

The world is your oyster

Wij upcyclen oesters. Wat houdt dit in? Wij zien oesters als iets wat beschouwd hoort te worden als echte ‘treasure’. Op zich zijn oesterschelpen natuurlijk al prachtig om te zien. Wij stippen hun schoonheid graag extra aan. We geven ze een nieuw leven. Dit doen we door er beschilderde oesters en oesterkaarsen van te maken. Ze worden dus getransformeerd tot echte woonaccessoires.

Gepersonaliseerd

De beschilderde oesters worden niet alleen door ons zelf vorm gegeven. Hier betrekken we jou ook graag bij. Wil je bijvoorbeeld graag gepersonaliseerde beschilderde oesters voor jezelf of voor je geliefden? Dan maken wij deze op aanvraag. Zo kan je er initialen in laten zetten of een gepersonaliseerde boodschap waaruit jouw waardering blijkt. In onze oesterkaarsen kan je ook een hidden message laten plaatsen. Deze boodschap wordt zichtbaar wanneer de oesterkaars langzaam op brand.

handgemaakte cadeaus
Beschilderde oesters

Salt & Pepper

Oesters zijn multifunctionele wezentjes en hun schelpen zijn dit ook. Hoe leuk is je eigen oester zout en peper vaatje? Wanneer je je gerechten op de eettafel serveert wil je liever niet een lelijk zout en peper vaatje op tafel zetten. Daar hebben wij de ultieme oplossing voor. Bij je volgende diner feestje zal jouw tafel nog meer elegantie uitstralen. De buitenzijde van onze vaatjes zijn goud beschilderd. Deze leg je op een leuk serveerbordje met onze houten eco-friendly lepeltjes er in. Elk setje is secuur bij elkaar uitgezocht qua maat en vormgeving.

Wil jij ons nou graag helpen door het aanleveren van anders afgedankte oesterschelpen, of heb je interesse in onze beschilderde oesters, oftewel onze ‘treasures’. Neem dan contact met ons op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.