Pearly perfect oester kaarsen

Op zoek naar de perfectie tafeldecoratie? Do it yourself! In deze blog inspireren we je om samen met ons aan de slag te gaan bij het maken van je eigen oester kaarsen. We vinden het allemaal ontzettend leuk om een tafelsetting helemaal perfect te maken. Vaak mist er nog net een speciale woonaccessoire zodat het echt af is. Samen gaan we ervoor zorgen dat dit niet meer het geval is tijdens jouw bijzondere diner! 

Oester kaarsen

Boodschappenlijstje

  • Oesterschelpen
  • Was
  • Stainless steel pan
  • Zeepsop
  • Lonten met plakstickers
  • Schenkbeker
  • (Verf)
  • (Kwastje)

Stap 1

Als je de heerlijke oesters op hebt gesmikkeld gaan we allereerst selecteren welke oesterschelpen de beste vorm hebben. Dit houdt in dat de oesters rechtop kunnen staan en niet kantelen. Anders zal de was bij het gieten uit de schelp druipen en krijg je misvormde oesterkaarsen!

Oester kaarsen
Oester kaarsen

Stap 2

Maak nu eerst de geselecteerde oesters goed schoon. Dit doen we door ze te laten weken in een pan met kokend water en zeepsop. Dit zorgt ervoor dat al het vuil verdwijnt en ze geen doordringende zeelucht meer met zich mee dragen.

Stap 3

Au naturel of in een opvallend jasje? Maak de keuze welke stijl het beste in jouw straatje past. Ga je voor een natuurlijke uitstraling of passen juist goud of zilver gekleurde oester kaarsen het beste bij jouw tafelsetting? Als je voor een opvallende look gaat is het nu tijd om je kwast en verf tevoorschijn te halen. Verf het schildje van de oester kaars in de kleur die jij hebt gekozen.

Stap 4

De volgende stap is het vastmaken van de lonten in de oesterschelpen. Er zitten hiervoor plakstickers aan de lonten gehecht. Het is bij deze stap belangrijk om ervoor te zorgen dat je dit in het midden van de oesterkaarsen plaatst. Zo krijg je een mooi symmetrische kaars.

Stap 5

Tijd om de was te smelten in de pan en in de oesterschelpen te gieten. Zorg ervoor dat je een fijne schenkbeker met een tuitje hebt die niet lekt. Giet de was langzaam in de schelpen zodat ze niet onverhoopt toch om zullen vallen. Wacht tot dat de was goed droog is. Knip hierna de lonten af op de lengte die jij mooi vindt, wij knippen de lonten meestal af op 1 cm.

Oester kaarsen

Nu ben je helemaal klaar om je tafel mooi te decoreren en de gasten te verrassen met de kleine kunstwerkjes (oester kaarsen) die jij zelf hebt gecreëerd. Hoe leuk is dat! Ben je nou zelf iets minder creatief maar wil je toch graag een speciale tafelsetting? Neem dan contact met ons op, of kijk eens op onze productpagina, wij zorgen ervoor dat jouw speciale avond onvergetelijk wordt.

Zie hieronder hoe wij onze kaarsen maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.