Tover je dinerkaarsen om tot signature kunstwerken

In deze DIY-blog laten we je stap voor stap zien hoe je dinerkaarsen kunt beschilderen met kaarsenwas. Dit is een eenvoudig en leuk project dat je thuis kunt doen om je dinerkaarsen een persoonlijk tintje te geven. Laten we beginnen!

Benodigdheden:

  • Dinerkaarsen
  • Waxinelichtjes in verschillende kleuren / waxpennen
  • Kwasten
  • Keukenpapier
  • Verwarmingsplaat
  • Bakpapier

Stap 1

Verzamel al je benodigdheden zodat je goed voorbereid van start kunt gaan. Kies de mooiste dinerkaarsen uit en maak ze goed schoon. Als er eventuele lijmrestjes op de kaars zitten, kan je die het best verwijderen met een schraper of een scherp mesje.

Stap 2

Om je oppervlak goed te beschermen raden wij aan om te werken op een vel bakpapier. Hierdoor kan je de restjes die je eventueel knoeit makkelijk verwijderen en beschadigt je interieur niet. Je kunt natuurlijk ook werken op een ander soort bescherming.

Stap 3

Nu is het tijd om de waxinelichtjes aan te steken! Wacht even tot ze goed vloeibaar en gemengd zijn zodat je gebruik kan maken van de mooiste kleuren.

Zelf werken we met waxpennen, dit maakt het proces nét een stukje makkelijker. Wanneer je hiermee werkt is het nu tijd om de pennen erbij te pakken en te kiezen met welke kleurtjes je wil werken.

Stap 4

Dip je kwast in de gesmolten kaarsenwas en breng het voorzichtig aan op de kaars. Wanneer je met vloeibare kaarsenwas werkt raden we je aan om niet te gedetailleerde ontwerpen te maken, blijf vooral bij organische vormen.

Maak je gebruik van de waxpennen? Laat je creatieve geest dan de vrije loop! Laat de was tussen elke laag goed drogen en vergeet niet je kwast goed schoon te maken.

Stap 5

Is je ontwerp helemaal klaar? Laat het dan vooral heel goed drogen. Wij raden aan dit minstens 24 uur te doen. Je wilt natuurlijk niet dat je alles voor niks hebt gedaan.

Stap 6

Als je kunstwerk 24 uur heeft gedroogd ben je klaar om het aan je mooiste tafelsetting toe te voegen! Hoe leuk is het om je eigen unieke signature dinerkaars te hebben?

Het beschilderen van dinerkaarsen met kaarsenwas is een leuke en creatieve manier om je tafelsetting een persoonlijk tintje te geven. Met slechts een paar eenvoudige benodigdheden kun je prachtige en unieke kaarsen maken die je kunt gebruiken als decoratie in je huis, cadeau kunt doen aan vrienden en familie. We hopen dat deze DIY-blog je heeft geïnspireerd om je creativiteit te laten zien en je kaarsen naar een hoger niveau te tillen!

Laat je het liever aan ons over? Stuur ons dan een berichtje en wij zorgen ervoor dat je de mooiste dinerkaarsen krijgt voor jouw bijzondere diner!

Kijk ook eens naar onze mooie oester kaarsen voor inspiratie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.